lauantai 19. elokuuta 2017

Hääpaikkapohdintaa


Mä tutustuin aika hyvin Lahden ja yleensäkin Päijät-Hämeen hääpaikkavaihtoehtoihin kun järjesteltiin pikkusiskon häitä muutama vuosi sitten. Itseasiassa silloin jäin aivan koukkuun hääblogeihin, ja muutamaa sen ajan hääbloggaajaa seuraan edelleen mm. Instagramissa ja heidän mahdollisissa jatkoblogeissaan.
Päijät-Hämeessähän siis vaihtoehtoja riittää, aina nuorisoseurantaloista hulppeisiin huviloihin, niin että kaikille löytyy varmasti just se vaihtoehto. Hinnat vaihtelee muutamista satasista useisiin tuhansiin euroihin, joten senkin puolesta valikoimaa riittää.
Hääpaikkaa valitessa joutuu aina miettimään mitkä asiat on itselle niitä musta have: haluaako panostaa siihen miljööseen, että ikkunasta näkyy järvi, vai haluaako mahdollisimman helpolla ja vähällä koristeltavan paikan, pitääkö olla helposti vieraiden tultavissa vai järjestetäänkö yhteiskyydityksiä. Me Sulhon kanssa mietittiin näitä ja monia muita asioita juhlapaikkoja ettiessämme ja päädyttiinkin aikamoisen dilemman eteen siinä, että halutaanko maksaa miljööstä vai riittäisko joku vähän yksinkertaisempi paikka. Loppujen lopuks juhlapaikallahan ei oo niinkään väliä, jos porukka on hyvä ja tunnelma on muuten erinomainen!

Huom! Juhlapaikkojen nimet on linkkejä, joita klikkaamalla pitäis päästä ko. juhlapaikan sivuille!

Husulan Vintti
Tää oli mun numero 1 vaihtoehto pitkän aikaa! Ihan mielettömän upea maalaisromanttinen juhlatila Iitissä Vuolenkosken kylässä, pienen matkan päästä Lahesta. 
Kuva: Husulanvintti.fi

Oon vinkannut tästä paikasta kavereille ja tiettävästi ainakin yks kaveri on paikan varannut ja pääsen ens vuonna heidän häihinsä Vintille.
 Laitoin viestiä viime vuonna myös itse Husulan Vintin Mirkalle, jonka kautta varausasiat ja tiedustelut hoidetaan ja tiedustelin 2018 varaustilanteita ja vuokria. Sain superhyvää palvelua ja meidät toivotettiin tervetulleeksi myös katsomaan paikkaa, mutta Sulho oli sitä mieltä että paikka on liian kaukana meistä ja ei ollut niin innostunut.
Vuodelle 2018 viikonloppuvuokra olis ollut 1100eur, ja paikkaan on mahdollista viedä omat juomat ja haluamansa pitopalvelu, mutta heidän kauttaankin saa hoidettua pitopalvelun yhteistyöyrityksen kautta.

Pyrylän nuorisoseurantalo, Villähde
Perinteinen nuorisoseurantalo, joka olis omalla kylällä. Pyrylään mahtuu maksimissaan 180 henkeä, ja se on ilmeisen suosittu "perinteisiin" maalaishäihin. Oon kerran käynyt Pyrylässä markkinoilla ja se on hyvin perinteinen nuorisoseurantalo puolipaneloitune seinineen. Pyrylä on siisti paikka, mutta ei ihan semmoinen mitä me itse haettiin. Pyrylää vuokraa Villähteen Nuorisoseura ja tällä hetkellä vuokra pe klo 16- su klo 12 on 490€. Tilaan saa viedä omat juomat ja pitopalvelun.

Lehmonkärki, Asikkala
Lehmonkärki sijaitsee Asikkalassa, joka olis meidän molempien "kotikunta" eli siellä ollaan molemmat vietetty lapsuutemme ja nuoruutemme.
Lehmonkärki on supersuosittu juhlapaikka ja miljöö on todella hieno, perinteinen juhlapaikka on Isohaapa, joka sijaitsee järven rannalla. Oon itse ollut Isohaavassa erinäisissä juhlissa useamman kerran ja tila on toimiva. 
Kuva: lehmonkärki.fi
Kesähäitä varatessa juhlapaikka on aika suosittu ja paikkaa varatessa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Isohaavan vieressä on tanssipaviljonki, joka on ihan mieletön lisätila häätansseja ajatellen, koska vaikka itse juhlasali on hyvänkokoinen, ei siellä mahdu kunnolla tanssimaan ilman pöytien siirtelyä.

Lehmonkärkeen on rakennettu myös uusi edustushuvila, Villa Vellamo, jossa en ole ite päässyt käymään, mutta joka on kuvien perusteella ihan mielettömän upea!

Lisäks Lehmonkärjessä on mahdollisuus järjestää juhlat ravintola Ometassa, tai tehdä vaikka niinkuin ystäväni teki talvihäihinsä: heillä oli vihkiminen Ometassa ja itse juhla oli Isohaavassa.
Tarkkoja hintoja en ole Lehmonkärjeltä kysynyt, koska tiedän sen olevan yli meidän budjetin. Sulhon serkku järjesti tänä kesänä hääjuhlan Lehmonkärjessä ja muistelin heidän sanoneen että viikonloppuvuokra oli 1800€. Varsinaista hinnastoa ei Lehmonkärjen sivuilta kuitenkaan löydy. Lisää kuvia heidän juhlatiloistaan voi katsoa myös heidän Facebook-sivuiltaan, joka on luotu nimenomaan juhlatiloja varten, niille pääset tästä.
Tänä vuonna Isohaapaan sai vielä viedä omat juomat, mutta Sulhon serkku tiesi kertoa että ensi vuonna olisi ilmeisesti tulossa anniskeluoikeudet. 

Kuva: www.aurinkoranta.fi
Aurinkoranta, Estelle
Jos rahaa olis rajattomasti käytettävissä, niin olisin varannut Estellen jo aikaa sitten. Juhlatila sijaitsee ihan Vesijärven rannassa ja tila on siis suuri huvila, jossa on mm. 3 saunaa, yöpymismahdollisuudet n. parillekymmenelle hengelle, kristallikruunuja ja mitä vielä.


Ihan mieletön paikka, mutta ikävä kyllä hintakin on omalle budjetille niin mieletön että suljettiin tämä samantien listauksista pois, vaikka se mun takaraivooni jäikin.Hinnoittelu menee siis niin, että kesäkaudella 1.5.-30.9. ensimmäinen vuorokausi on 1950eur, toinen 950eur ja 3.-10. vrk 390eur, eli nopeasti laskien viikonloppu perjantaista sunnuntaihin maksaa 3290eur. Hinnat on kesäkauden ulkopuolella hieman edullisemmat. Toki kesäkaudella hintaan kuuluvat myös pikkumökit ja saunamökit pihapiiristä, jolloin majoittumaan mahtuu reilu 30 henkeä.

Estellestä haaveillessani ajattelin että majoittumaan jääviltä voisi periä jonkunlaista pientä maksua, mutta meidän kaverit ja sukulaiset asuu suurin osa alle 30km säteellä. Jos tulisi kauempaa sukua tai muita, niin olis ehdottomasti erinomainen vaihtoehto.

Näiden lisäksi pohdittiin mm. Heinlammin kyläntaloa, jossa oli pikkusiskon häät muutama vuosi sitten, ja vaikka paikka on kiva eikä vuokrakaan ole kohtuuton, niin meillä ratkaisi se, että paikassa alkaisi klo 2:00 hiljaisuus. Me halutaan mahdollisuus bailata aamuun saakka, jos siltä tuntuu.

Mikään näistä paikoista ei kuitenkaan tuntunut omalta, erinäisistä syistä johtuen. Onneks se oikea odotti lähempänä kun kuviteltiinkaan! Siitä jossain vaiheessa lisää 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)