maanantai 25. syyskuuta 2017

Päivän avustajat - honorary bitch of the bride, eiku...

Kaasohommat on aiheuttanut mulle vähän päänvaivaa, eikä välttämättä niin vähääkään.
Kaason tehtäviähän on tietty moninaisia, ja tarkoituksena olis olla morsiamen tukena niin askarteluissa kun alttarilla, järjestää polttarit ja olla apukätenä missä milloin tarvitaankin. Mahdollisesti myös pukea hääpäivän aamulla ja olla se kenelle voi pälättää hääjuttuja silloin kun Sulho ei enää jaksa.

Mun sisko meni 2012 naimisiin ja mä olin silloin siskon kälyn kanssa kaasona - me ollaan siis joskus sovittu että ollaan toistemme häissä kaasoja.
Viimeisten vuosien aikana meillä on kuitenki ollu vähän ongelmallinen suhde siskon kanssa, tarkoittaen siis sitä että meillä on ollu aikoja kun ei olla oltu ollenkaan tekemisissä kun toinen on vetäny hernettä nenään ja meijän elämäntilanteet on ollu viimeisten vuosien aikana niin erilaiset että konflikteja on päässyt syntymään kaikennäköisestä. Mietin hetken, mutta toisaalta taas oli aika itsestäänselviö, että sisko tulee seisomaan alttarilla ja pitelemään kukkakimppua.

Sulholla on kolme bestmania: isoveljensä, paras kaveri lapsuudenajoilta saakka ja paras kaveri nyt aikuisiältä. Siks mäkin oon miettinyt että olisko mullakin kiva olla kolme kaasoa/morsiusneitoa tai apukättä, mikskä heitä ikinä kutsuttaiskaan. Näyttäis kuvissakin kivalta kun olis mätsäävä määrä!
Plus musta olis ajatuksena ihana että olis sisko, ystävä joka on ollu kouluajoilta ja ystävä joka on tullu aikuisiällä. Samanlainen setti siis kun sulhollakin ja tiedän jo ihmisetkin ketä kysyisin.

Mut sit taas rupesin miettimään näitä ystäviäni läpi, ja törmäsin aina siihen ajatukseen että haluan että he nauttii päivästä vieraina, en tiiä haluanko nakittaa mitään tehtäviä. Toisaalta taas onko niille kaasoille pakko nakittaa muita tehtäviä kun se, että seisovat mun rinnalla alttarilla, auttavat mekon päälle, ja järkkäävät polttarit?

Tää on aihe joka mua ahdistaa ja haluaisinki oman pääni selväks tän suhteen.

4 kommenttia:

 1. Meillä on bestmaneja ja kaasoja molempia kolme. Kaikki ihania ja rakkaita tyyppejä.
  Se, että kumpaakin on kolme, keventää kunkin "työtaakkaa". Tehtäviä jaetaan heidän kesken, eikä kenenkään tarvitse hiki hatussa yrittää huolehtia yksin koko päivän kulusta. Hyvin ehtivät myös juhlimaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munkin on vielä mietittävä tää kaasohomma. Siskolla on tosiaan lapsiakin jotka tulis juhliin, joten hällekin olis varmaan helpotus että olis muitakin auttamassa päivän kulussa, ja auttais varmasti mun omaa päätäkin kun kaikki ei olis yhden hyppysissä :D

   Poista
 2. Mä sain juuri kosittu molempia kaasojani ja onnekseni molemmat suostuivat :) Mä valitsin heidät puhtaasti sen kannalta, keiden toivoisin olevan apunani ja tukenani hääprosessin aikana plus mietin, että keitä voisi kiinnostaa hömpötellä kanssani hääjuttuja. Isoa laumaa kaasoja en myöskään halunnut, koska tahdon pitää ydinporukan pienenä ja näin varmistaa, ettei touhu muutu hääpäivänä sekavaksi sinkoiluksi, kun kukaan ei tiedä kenen pitikään hoitaa ja mitä.

  Kaasojen tehtävät haluan pitää minimalistisina, koska tahdon, että molemmat kaasoni, jotka ovat myös hyviä ystäviäni, saavat nauttia juhlasta stressaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon törmännyt joka kerta kaasoja miettiessäni ajatukseen siitä, etten halua sälyttää kenenkään ystävieni niskoille tehtäviä, vaan haluan että hekin nauttivat juhlista. Toisaalta taas, en tällä hetkellä edes keksi isoja tehtäviä kaasoille, vaan lähinnä tehtävänä olis polttarien järjestäminen ja yleinen hömpöttely :D

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)