maanantai 4. syyskuuta 2017

Päivän ikuistaminen - pihistä vai panosta?


Valokuvaajan hommaaminen - murheenkryyni, joka olis varmaan hoidettava check listiltä jossain välissä. Liityin facebookissa Häät kuviksi-ryhmään ja oon jo sitä kautta tsekkaillut erinäisien kuvaajien portfolioita ja hinnastoja. Let´s face it: kuvaaja maksaa ja nimekäs kuvaaja maksaa vielä enemmän. Hintahaitari on ollut noin 700 eurosta pariin tuhanteen euroon, kun oon katsellut aamusta iltaan dokumentaarisia hääkuvauksia. Sulhon kanssa keskusteltiin aiheesta ja tultiin ainakin siihen lopputulokseen että ei haluta tai tarvita kuvauksia aamusta alkaen.

Totta puhuen me mietittiin alkuun myös kuvauksen tarpeellisuutta kokonaisuutena, että eikö joku järkkärin omistava tuttu vois ottaa potretit ja sit onhan ihmisillä nyt kuitenkin kännykät ja kuvia otetaan kuitenkin. Kunnes sitten törmäsin tähän meemiin ja totesin että ehkä ihan ammattimainen kuvaaja on sittenkin ihan kiva :D

Mä toivon monen muun morsiamen tavoin meneväni naimisiin ainoastaan kerran ja onhan se kivempi kattoa hääpäivinä kunnollisia valokuvia kun tihrustaa jonkun ottamia heilahtaneita kännykkäkuvia ja tihrustaa onko kuvassa nyt sulho vai joku muu tyyppi puku päällä.:D

Toisaalta taas me ollaan molemmat ihan järkyttävän allergisia kameralle ja meistä ei oo kymmenen vuoden aikana tainnu tulla kun pari yhteiskuvaa ja nekään ei oo ollu onnistuneita. Mähän yritän jokaisessa välissä ottaa yhteisselfieitä ja kuvia, mutta Sulho on vielä pahemmin allerginen kameralle ja inhoaa kameran edessä oloa. Pohdittiin siksikin kuvauksen merkitystä meidän juhlissa, mutta kunnon kuvaaja osannee tehdä itsestään näkymättömän ja ottaa niitä tilannekuvia, jotka on yleensä just niitä parhaita kuvia.
Me toivotaan siis potrettikuvia ennen vihkimistä, vihkitilaisuuden kuvaus ja sit itse juhlaa johonkin asti. Kauheen vaikea vaan vetää sitä rajaa että kuinka kauan haluais kuvausaikaa, jotta saa varmasti kuvia kaikesta mistä haluaa. Jos budjetti olis rajaton, niin haluaisin kuvia tietenkin yöhön asti, mutta ikävä kyllä budjetti on hyvinkin rajallinen, joten jostain on vaan pakko tinkiä.

Jos Lahen seudulta on vinkata hyviä valokuvaajia kohtuullisilla hinnoilla niin saa vinkata!


1 kommentti:

  1. Oon ollut kesätöissä monta monta vuotta Valokuvaamo Potretissa Orimattilassa. Siellä kuvaa Tomi Kallio, ja hinnasto on nähtävissä nettisivuilla www.potretti.fi :)

    VastaaPoista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)