keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Bling on my ring - eli sormushaaveiluja

Kuva täältä

Diamonds are a girl´s best friends, diamonds are forever, shine bright like a diamond... ja mitä näitä nyt on. Yllä Sheldon (Big Bang Theorysta, kaikkien aikojen lemppari!) kertoo faktan timanteista.

Hypätäänpä siis tämän aasinsillan kautta naisten lempparijuttuun, eli timantteihin ja sitä kautta vihkisormuksiin!

Kihlasormuksena mulla on aika perus valkokultainen rivitimanttisormus vähän tommoisella veneistutuksella.
Sormus on ostettu meidän Dubain reissulta, sillä Dubaissa kulta on edukkaampaa kun Suomessa ja siellä mua kosittiin, ja valitsin (tai siis me valittiin yhdessä) tämän senkin takia, että tuohon saa helpohkosti yhdistettyä monenlaista vihkiä sitten.
ps. pitäisköhän tehdä noille kynsilakoille jotain 😄 Periaatteessa tuohon saa yhdistettyä siis melkein minkälaista sormusta vaan, ja alla vähän kuvia sormuksista, jotka mun silmää miellyttää.
1. Kultasepät Andreasen: tulppaani.
2. Kohinoor (Timanttiset)
3. Brilliant Star (Timanttiset)
4. Kultasepät Andreasen: Krysantti
Okei, nyt kun mä iskin ne kaikki tohon isoina niin onpa aika paljon blingiä!
1. Eli Andreasenin Tulppaani voitti Vuoden kaunein sormus-tittelin vuonna 2011 ja itseasiassa niihin aikoihin minäkin sen bongasin ja oon siitä lähtien haaveillut Tulppaanista. Se on jotenkin ihan mielettömän kaunis ja sitä on itseasiassa saatavana monenlaisena eri versiona, erikokoisilla timanteilla, ja eri materiaaleilla valmistettuna valkokultana, keltakultana, punakultana, platinalla ja palladiumilla. Huikeen hienon näköisiä oli myös mallit joissa runko on esim. punakultaa ja istutus on tehty valkokullalla, mieletön kombo.
Hinnat vaihtelee luonnollisesti materiaalien ja valittujen timanttien koon mukaan, mutta pienimmillä kivillä hinta lähtee vähän alle tonnista. Näitä saa vaan Andreasenilta, ja sovitusta varten pitäis tehdä road trip Tampereelle, mutta tää on mulla vakaassa harkinnassa, ainakin kokeilemaan on päästävä, koska tää on niin pitkään kummitellut mun mielessä.

2. on ihana Kohinoorin sormus 0,21ct timangeilla, joista kolme keskimmäistä on vähän enemmän koholla sivukiviin nähden. Tää olis aika ajaton ja kaunis.

3.-4. on aika samantyylisiä simppeleitä sormuksia, riviin istutettuna. Oon miettinyt että ottaako tommoiset koholla olevat timantit jokapaikkaan kiinni, ja vaikuttaako se kestävyyteen, joten haluan tsekata luonnollisesti myös nää vähän simppelimmät, jotka menis jokapäiväisessä käytössä ilman mietintää. 

Oishan noita blingejä vaikka kuinka paljon, jotka miellyttää silmää! Budjetista ei olla vielä puhuttu Sulhon kanssa yhtään, mutta mä en ihan hirveästi haluais laittaa rahaa kiinni sormukseen, ja luulen että meidän ihan maksimi kipukynnys menee tuhannen euron tietämillä.

Yks mun parhaista ystävistäni on töissä Timanttisilla, joten aattelin tehdä joku ilta täsmäiskun heidän liikkeeseen silloin kun hän on töissä, ja ottaa kunnon sovittelusessiot. Jollei mieleistä löydy valmiina, niin kyseinen ystävä on myös kultaseppä ja tekee toiminimellä kultasepän hommia, joten varmasti voisin teettää sormuksen myös hänellä. Se onkin harkinnan arvoinen asia - oispa mahtava ajatus että ois hyvän ystävän tekemä sormus, jonka rakkain pujottaa sormeen loppuelämäksi.

Ah niin, ja palatakseni kihlasormukseen - mun kihlassa on 11 pientä timanttia. Siihen liittyy hauska tarina, tai ajatus jonka mä oon kehitellyt omassa pienessä päässäni.
Sulhohan osti mulle meidän ensimmäisenä yhteisenä jouluna joululahjaksi pehmokengurun, jonka mahapussista löysin yllätyksekseni myös sormusrasian. Tässä vaiheessa oltiin siis seurusteltu puolisen vuotta, joten sormus tuli yllätyksenä (vaikka mäkin ostin kyllä Sulholle sormuksen, hopeisen leijonasormuksen katkenneen tilalle) ja minähän ensin kuvittelin että kyseessä on hopeasormus zirkoneilla. Sulhoa vuolaasti kiiteltyäni kävi ilmi että sormus on valkokultaa ja sitä ympäröi kahdeksan pientä timanttia sydämien keskellä.
Vuosien saatossa kolhiintunut, pitää viedä rodinoitavaksi ennen hääpäivää
Kihloihin ei siis menty silloin, vaikka sormus olikin sopiva sillä hetkellä vain vasemman käden nimettömään. Käytiin sitä vähän pienentämässä ja tätä sormusta oon kantanut oikeassa nimettömässä. Naureskelin Sulholle aina että hän osti mulle ekaks kahdeksaksi vuodeksi timantit, ja seitsemän vuoden kohdalla naureskellen muistutin jo että rupeaa timantit loppumaan. Kahdeksantena vuotenamme Sulho sitten kosi. Kihlasormukseen tuli 11 timanttia ja Sulho sanoi niiden riittänevän seuraavaksi 11 vuodeksi sitten. 😍
Silloin ei vielä tosin tiedetty koska mennään naimisiin, mutta ehkä vihkisormus on sitten niille kaikille lopuille vuosille sen 11 jälkeen ;)

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva blogi sulla! Olipa hyvä että kävit kommentoimassa mun postausta, niin löysin tieni tännekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja ja samoin, kiva kun löysit tiesi tännekin. :)

   Poista
 2. Tuo Andreasenin Tulppaani on kyllä todella kaunis sormus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan ihana!
   Ihan pakko tehdä täsmäisku Tampereelle ja mennä sovittamaan, on se sen verran kauan kummitellut mielessä :D

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)