tiistai 24. lokakuuta 2017

Meillä on kuvaaja!

Kuvaaja on ollut se, jonka tarpeellisuutta ja siihen panostamista ollaan mietitty ehkä eniten. Meijän budjetti on tosi rajallinen, ja koska ei olla niin "kuvauksellisia" ihmisiä, niin ei haluttu koko päivän dokumentaarista kuvausta, vaan pääkohdat riittää.  Lisäks tuskaa tuotti löytää kuvaaja joka olis lähialueilta ja sopis meidän tyyliin (ja budjettiin) - ei siis haluttu ylikäsiteltyjä kuvia vaan luonnollisia kuvia meistä.
Kuvaaminen ei oo siis kummallekaan meille luonnollinen tapahtuma, eikä meistä oo juurikaan yhteiskuvia olemassa.. Paitsi allaolevan mukaisia. :D
Sulho viihtyy siis kameran edessä vielä vähemmän kun minä - mä voin ottaa kyllä selfieitä itestäni, mutta toisten kameroiden edessä en oo kotonani.


Kysyttiinkin ensin yhtä kuvausta harrastelevaa tuttavaa (joka on siis taitava kuvaaja), josko hän tekisi hääkeikkaa, mutta hänellä ei ikävä kyllä ollut kalusto siinä kunnossa että olisi uskaltanut lupautua kuvauskeikalle. Sain hänen kauttaan myös vinkkejä ja yhteystietoja, mutta mun kysellessä syyskuussa kuvaajia, oli aika moni jo buukannut ensi kesälle keikan just meidän päivälle.

Sit mun Facebook-fiidissä tuli vastaan valokuvaaja, jonka profiilista olin tykännyt aikaa sitten, mutta jonka olin kuvitellut olevan vain vauva/lapsikuvaaja. Profiilia selatessa kävi ilmi että onhan hän tehnyt hääkeikkaakin, ja just semmoisella tyylillä mikä miellyttää meitä.
Laitoinkin siis tarjouspyynnön ja varaustiedustelun, ja meidän onneksi hän oli vapaana ja hintakin oli meitä miellyttävä.

Meidän hääkuvaaja on siis Valonleikki - Hanna Hakulinen!
Tykkään superpaljon Hannan tyylistä ottaa luonnollisia kuvia, luonnonvaloa hyödyntäen.
Efekteille ja isolle määrälle käsittelyjä me ei lämmetä ollenkaan, ja Hannan tyyli kuvata on just sitä mitä me haettiinkin. Alla taidonnäyte Hannan tämän kesän kuvauksista, lisää kuvia löytyy Valonleikin Face-sivuilta täältä!


Me päädyttiin ottamaan kuvauspaketti, jolla saadaan otettua potretit, vihkitilaisuuden kuvaus ja muutama tunti juhlien kuvausta.
Me ei haluttu kuvausta alkamaan aamusta, koska ollaan niitä mattimyöhäisiä ja oltais kuitenkin hirveellä kiirellä, joten sovittiin että siirretään aamun tunnit juhlaan. Pitänee tehdä jotain listaa jossain vaiheessa siitä mistä kaikesta haluaa kuvia otettavan, ja keväämmällä sitten palaveerataan Hannan kanssa.
Sitä ennen itseasiassa meinasin lähteä siskon ja siskonlasten kanssa Heinolaan ekskursiolle ja käydä Hannan järjestämässä joulukorttikuvauspäivässä, kiva nähdä livenä!

Ihanaa että edes jotain on sovittuna, kun koko pakka tuntuu muuten olevan ihan levällään :D


4 kommenttia:

 1. Ootteko jo miettinyt kuvauspaikkaa potreteille? Mä oon ihastunu siihen Immilän Myllykahvilaan, mutten tiedä onko se vähän turhan kaukana. Toistaseksi oon vahvasti sitä mieltä, että mies näkee mut hääpäivänä ekan kerran vasta kun kävelen alttarille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan niitä vaikka mitä ihania! Immilän Myllykahvila ois mieletön, se on noin 10min ajomatkan päässä kirkolta eli ei loppujen lopuks kauhean kaukana.
   Mä kävin ekaa kertaa joku aika sitten myös Linnaistensuolla Lahessa, ja se oli niin upee paikka että suunnittelin jo hetken että olis ihan mieletön kuvauspaikka. Harmi vaan että sinne ite suolle on on vähän liikaa matkaa meiltä, plus pitää kävellä pieni matka.. ja valkoinen mekko ja suo ei oo ehkä se paras yhdistelmä. :D

   Pitää tehdä vähän kotiseutukierrosta ja kattella paikkaa potreteille, vaikka kuvaajakin varmasti tekee vähän tutkimusta :)

   Meillä on vielä vähän pohdinnassa tuo potrettien ajankohta - alustavasti on siis puhuttu että ennen vihkimistä, mutta se on vielä ihan harkinnassa.
   Pitääkin kirjoittaa tästä oma juttunsa niin saa omiakin ajatuksia jäsenneltyä. :D

   Poista
 2. Hienoa, että löysitte teille oikealta tuntuvan kuvaajan! Hääparia puhutteleva tyyli ja toimivat henkilökemiat on mielestäni tärkeimpiä edellytyksiä onnistuneille hääkuville. :)

  Tuo postauksessa julkaisemasi kuva on todella kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks check! taas listaan, huoh :D
   Mekin tykätään, Hannan tyyli on just sitä mitä haetaan. :)

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)