perjantai 27. lokakuuta 2017

Vinkkivitonen: Tahtoo-sovellus!

Mä bongasin vinkin apuvälineestä juhlien suunnitteluun: Tahtoo-palvelu
Tällä hetkellä uuden tilin voi luoda vain kutsulla, sillä sovellus on beeta-vaiheessa eli sitä parannetaan ja suunnitellaan jatkuvasti.
Mä laitoin kutsupyynnön menemään pari viikkoa sitten ja aikaisemmin tällä viikolla sain sähköpostiini kutsun käyttäjäksi.

Tahtoo-sovelluksen pääsivu näyttää siis tältä:


Tahtoon avulla pääsee siis pitämään kirjaa vieraista, vieraslistaan saa laitettua ihmiset perhekunnittain, eli yhdelle "kortille" aina samaan talouteen kuuluvat, jotka saavat yhteisen kutsun. Sovelluksen avulla pystyy myös merkitsemään ihmisten ilmoittautumiset, kas näin:

Sovelluksen avulla pystyy tekemään budjettia, pitämään "to do"-listaa ja mulle henkilökohtaisesti ihan superkiva juttu oli pöytäjärjestykset. Kun oot syöttänyt kaikkien vieraitten tiedot järjestelmään, pystyt tekemään pöytäjärjestyksiä vetelemällä ihmisiä oikeisiin pöytiin. Muokkaaminen on NIIN helppoa!

Ylläoleva on siis kuvakaappaus sovelluksen istumajärjestyksen suunnittelutyökalusta. Tuo sivuhan on siis ihan blanko alkuun, ja voit sinne vedellä just semmoisia pöytiä kuin tiedät teille olevan tulossa, tai kokeilla erilaisia pöytiä, miten ikinä haluatkin. Pöytämalleja löytyy kaikki yleisimmät ja pöytien tuolimäärää pystyy muokkaamaan just omiin tarpeisiin.
Sieltä sitten vaan "vieraat" kohdasta vetelemään vieraita pöytiin ja jollei miellytä, niin koko sivun pystyy tyhjentämään ja aloittamaan alusta!
Mä oon ihan koukussa istumajärjestysten tekoon, oon tehny ehkä jo vähän liian monta aika monta testiversiota ja testaillu miten ihmisiä olis helppo sijoittaa.
Mehän ei siis olla vielä päätetty edes vieraslistaa kunnolla 😃

Mä en oo vielä tutustunut Tahtoon ihan niin täydellisesti enkä tiedä mihin kaikkeen se pystyy esim. budjetoinnin kanssa, ja käsittääkseni osa sovelluksen sisäistä sivuista on vasta tulossa, mm. hääsivu pitäis pystyä tulevaisuudessa luomaan tuon avulla.
Sovellus on tosiaan siis testaus- ja parannusvaiheessa, ja vaikka parannettavaakin löytyy niin musta on ihan huippua että tämä on olemassa! Mullahan on siis tähän asti ollu kaikkea tietoa Excelissä ja silloin kun himassa on iskeny inspiraatio, niin on ollu ärsyttävää kun et oo päässy heti käsiks tiedostoihin. Onhan Officessakin Online tila, mutta mä en oo ikinä sitä käyttänyt, vaan lähettelen exceleitä aina omaan sähköpostiini. Varsinainen tekniikan ihmelapsi!

Onko joku muu liittynyt Tahtoo-sovellukseen, onko kokemuksia tai vinkkejä?

8 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa ottanut Tahtoon käyttöön! Tapasin myös suunnittelijapariskunnan (ja heidän pikkuisen vauvansa) love me do -messuilla ja tuon tapaamisen jälkeen olen ollut entistä enemmän fiiliksissä sovelluksesta. Tyypit tekevät sovellusta tosi innolla ja haluavat kehittää tahtoota nimenomaan käyttäjien ehdoilla ja käyttäjien tarpeita varten. Minä aivan rakastuin heihin tapaamisen myötä <3

  Itse tykkään erityisesti sovelluksen vieras- ja pöytäjärjestysosioista. Hauskaa saada vieraista diagrammeja, joista näkyy että ns. kumman kutsuma vieras on ja onko hän kaveri/sukulainen/perhetuttu jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä liityin heidän Face-ryhmäänsä jossa sovellusta kehitetään, ja heistä huokuu kyllä sielläkin että tekevät tuota suurella innolla ja kysyvät paljon mielipiteitä miten käyttäjistä olisi hyvä ja helppo tehdä.
   Innolla odotan päivityksiä sivulle! :)

   Poista
 2. Minullakin on tili Tahtoo-palveluun. Palvelun käyttö vähän unohtui alkuinnostuksen jälkeen, kun suunnittelun aikana on kertynyt niin Excel-taulukkoa, tekstitiedostoa kuin muistiinpanoja paperille ja kännykkäänkin.

  Sovellukselle tulee varmasti jälleen käyttöä sitten kun alamme tarkemmin suunnittelemaan istumajärjestystä. :) Tuo pöytäkartta-ominaisuus vaikuttaa oikein hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tuo, muistiinpanoja ja inspiraatiota ja kaikkea löytyy useammasta eri paikasta, huikeeta jos kaikki sais yhdelle alustalle, johon pääsisi aina helposti paikasta riippumatta kirjaamaan niitä omia ajatuksia ja muita.
   Kovasti kehittelevät ja päivittävät sivua tällä hetkellä, odotukset on kovat :)

   Poista
 3. Täälläkin käytetään tahtoota! Kukkaro on ihan huippu, kirjaan sinne jokaisen ostoksen. Odotan, että hääsivut avautuisivat niin pääsen sitä testaamaan myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaro on kyllä kiva, ja mahtavaa että sitä pystyy käyttämään netin kautta kätevästi kirjautumalla, ja päivittämään tietoja heti kun muistaa.
   Mulla on excelin kanssa pelatessa just se ongelma että se ei oo ikinä saatavilla silloin kun olis aikaa, esimerkiks autossa istuessa, mutta tuon avulla pystyy päivittämään vaikka reaaliaikaisesti ostoksia. :)

   Poista
 4. Minä kokeilin myös ensimmäisen kerran Tahtoota eilen! Mielestäni hyvin toimiva sovellus. Tykkäsin todella paljon. Kirjoitan siitä myös omaan blogiini https://fyssarijarekkakuski.blogspot.fi/, kun joudan paremmin ajamaan sovellusta sisään. Tosi hyvä blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, ja kuin myös! :)
   Tahtoota parannetaan myös koko ajan, ja ihanaa miten kehittäjiä oikeasti kiinnostaa käyttäjäkokemukset, on kyllä meidän suunnitteluissa ihan ykkönen!

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)