sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Häiden alkoholitarjoilu

Yks ehdottomista kriteereistä juhlapaikkoja kattoessa oli se, että paikkaan saa viedä omat juomat. Meijän molempien kaveripiirit on suht kosteaa porukkaa, ja koska meillä on se vanhanaikainen ajatus että hääpari kustantaa juhlat, niin ravintolahäät olis tullu niin kalliiks että oltais säästetty vielä 10vuoden päästäkin niitä bileitä varten.
Meidän häihin siis tulee koko setti, alkumaljoista asti kaikki niin kauan kun porukka jaksaa bailata.

Luojan kiitos määriä ja muita ei tarvii vielä tietää, mutta ihan budjettia laskeskellessa kattelin edellisvuosien hääblogeista (mm. Modern Briden ja Vaimomatskua) joilla vierasmäärä suht sama kuin meillä, mimmoisia määriä heidän juhlissaan oli mennyt.


Sen verran ollaan suunniteltu että meidän juomat haetaan Saksasta. Sulho ajaa rekkaa työkseen ja hän on ulkomaankeikoillaan tuonut vuosien varrella oluet ja viinit Saksasta, koska hinnat siellä on ihan hillittömän paljon halvemmat kun Suomessa, ja edukkaammat jopa kun Virossa, jossa on hinnat ilmeisesti verojen noston jälkeen ollut nousussa. Sulho meinasi siis pyytää työnantajaansa järjestämään ensi kevääksi pari ulkomaankeikkaa, niin pääsee hakemaan ainakin miedot ja viinit siinä samalla.

Mitä me sitten meinattiin juoda?
Mä en oo suuri viinien ystävä, enkä oikeastaan ikinä kokeile mitään uusia viinejä Alkosta vaan meen niillä hyviksi havaituilla, silloin kun joskus viiniä juon - silloinkin lähinnä valkkaria.
Meillä juodaan siis lähinnä Blue Nunia, joka on aika miedon makuista, mutta kenokauloja meiltä yleensä löytyy kaapista. Kenokaulalla tarkoitetaan siis J.P Chenetiä. Chenetiltä löytyy valkkaria, punkkua, roseeta, kuoharia - oikeastaan ihan mitä vaan, ja ne on yleensä vielä oikeesti hyviä viinejä, plus suht edukkaita. 
Kuva: täältä

Alkossa esimerkiks J.P Chenetin Medium sweet white maksaa 7,98€/plo, kun taas Saksassa paikassa josta Sulho juomat aina nappaa mukaansa, maksaa pullollinen samaa kamaa 2,49€.
Sulho on tuonut yleensä tullessaan Slots Original-olutta, ja laatikollinen (24 pack) maksaa 6,99€. Vielä ei tiietä mitä olutta meijän juhlissa sitten tarjoillaan, mutta halvemmalla päästään jokatapauksessa Saksasta tullessa. Jos päädytään vaikka tuonti Karhuun, niin Saksassa laatikon saa 11,99€ (ja se on muuten sitä vahvempaa 5,3%, kun Suomessa on 4,7%), kun Suomessa vastaava laatikko maksais n. 25€ ja Virossakin Superalkossa 17,99€.

Meillä on mietojen lisäks ajatuksena hyödyntää meidän juhlatilasta löytyvää upeaa baaripöytää ja tällä hetkellä mietitäänkin että palkattais baarimikko pyörittämään baaria. Baarimikon takana olis kaikki juomat, ja koska baaritiskin vieressä on kylmäkaappi juomille niin luullaan et se ois varmaan aika sujuva juttu.
Ollaan Sulhon kaa puhuttu et ei kummatkaan arvosteta kauheesti näissä open bar-jutuissa sitä että seuraavana aamuna siivotessa kaadat kymmeniä tölkkejä tyhjäks, kun ihmiset on ottanu juoman, lähteny käymään jossain ja unohtanu juomansa, ja sit vaan hakenu kaapista uuden. Meillä oli vähän mietinnässä jos saatais jokaiselle nimikoidut lasit/tuopit/mukit, johon sit vois aina hakee sitä täytettä miedoista ja sit drinkeille esimerkiks kerttiksiä tms. En tiiä vielä miten käytännön toteutus oikeesti toimii, mutta sitä pitänee miettiä sit kun joskus saadaan se baarimikko palkattua. Sulho ja yks bestmaneistaan uhkasivat lähtee kylille ettimään joku viikonloppu baarimikkoa 😃

Muutoin on ajatuksena että ruoan kanssa on valkkaria ja punkkua pulloittain pöydissä, ja miedot on varmasti jo ruokailun aikana saatavilla. Sit jossain vaiheessa avataan "baari" ja sieltä löytyy lisää mietoja, plus tietty viiniä ja jotain drinkkejä, plus sit tietty alkoholittomia juomia on oltava tarpeeks. Ah niin ja kahvin avecit! Ei kumpikaan tykätä konjakista, mutta se taitaa olla niin perinteinen kahvin avec, että konjakkia on varmaan ostettava. Lisäks jotain kermalikööriä tai vastaavaa.

Mä jo törmäsin kaupoilla kaikennäköisiin baarihärpäkkeisiin, pilleistä drinkkitikkuihin ja niihin drinkkisateenvarjoihin, mutta hillitsin vielä itteni niiden suhteen. Sulho on muutenkin vastuussa meillä näistä juomajutuista, joten ootan hältä sitten avunpyyntöä, jos haluaa oheistuotteiden ostossa naisen apua ;)

Joko te ootte miettineet alkoholipolitiikkaa ja mistä hommaatte juomat? :)

1 kommentti:

  1. Minä etsin aluksi tilaa, johon olisi saanut tuoda omat juomat, mutta hyvää sellaista ei löytynyt joten päädyttiin ravintolaan. Aiotaan silti tarjota ruuan kanssa kaksi kaatoa viiniä, alkumalja ja illalla boolia.(pohdinnassa on kuinka paljon..) ja baari on omakustanteisesti auki koko juhlan ajan. Itse vieraana olen ollut vain yksissä häissä, joissa oli juomaa paljon vieraille tarjolla, muissa on ollut joko viini ruuan kanssa tai illasta siideriä. Vieraana kyllä arvostaa runsasta alkoholitarjoilua :D ..siksi nyt vähän harmittaakin ettei voida ihan kaikkea juomaa kustantaa, mutta jotain on pakko olla. Kyllä alkoholi tietyssä määrin nyt vain kuuluu juhlaan, ja onneksi absolutisti sulhasenikin taipui siihen, vaikka ensin oli kieltämässä myös alkumaljat. :D Kauhulla ajattelen, miten tylsät häät niistä olisi tullut...

    Kermalikööri on musta hyvä avec kahvin kanssa, siitä varmasti moni pitää.

    VastaaPoista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)