tiistai 21. marraskuuta 2017

Polttarikokemuksia


Mä oon elämäni aikana ollut mukana kolmissa polttareissa.

Ensimmäiset polttarit ikinä oli Sulhon serkun vaimon polttarit kesällä 2009. Morsian pukeutui ryysyihin Tuhkimon tapaan ja kaikilla polttariseurueen jäsenillä oli jotain valkoista päällään (muistan tämän, koska en omistanut mitään valkoista, ja juoksin sittariin vartti ennen polttareiden alkamista, ja löysin yhden ainoan valkoisen vaatteen - fleecetakin, jota pidin kesäisissä polttareissa koko ajan jotta sopisin joukkoon :D).
Haettiin morsian kotoaan, käytiin Pikku Veskulla piknikillä jonka aikana morsian pukeutui puhallettavaan sumopukuun jossa suoritti jumppaohjelman (en yhtään muista mikä ajatus tässä oli ja nyt kirjoitettuna kuulostaa tosi oudolta..) jonka jälkeen ajeltiin Vääksyyn. Vääksyssä oli ohjelmana Majakkapaviljongilla syönti ja morsiamen tuttavan luona itsepuolustustunti. Heillä oli siis oma tatami alakerrassa ja me päästiin ninjailemaan.

 Siitä suunnattiin mun Sulhon rallia harrastavan ystävän luoke ja ohjelmassa oli rallikyyditys. Alustavan ilmoittautumisen mukaan kukaan muu kuin minä ja morsian ja kaasonsa ei oltu menossa kyytiin, mutta loppujen lopuks lähes koko polttariporukka tais päätyä kyyditettäväksi, kun muutkin tajus miten hauskaa se oli.
Siitä suunnattiin takasin Lahteen, jossa polttarisankarille soviteltiin Tuhkimon kenkää ja oikean kengän löydyttyä vaihtui vaatteetkin glitteriin ja paljettiin. Santa Fen terassilla parit neuvoa-antavat, jonka jälkeen suunnattiin morsiamen suvun mökille Asikkalaan, saunottiin ja istuttiin iltaa ja juotiin.
Nää oli musta aivan polttarisankarin näköiset polttarit, järjestelyt oli helppoja ja meillä oli ihan superhauskaa!Toiset polttarit oli mun siskon polttarit 2012. Minä ja siskon käly oltiin kaasoja ja päävastuussa järjestelyistä, mutta vieraslistan saatuamme otettiin muutkin luonnollisesti mukaan suunnitteluun. Vieraslistalla oli n. 15 ihmistä ja suunnittelu aloitettiin tammikuussa, koska itse häät oli kesäkuun alussa. Koska alun suunnittelupalavereihin ei ilmaantunut meidän lisäksi juurikaan porukkaa, päätettiin pitää polttarit 12.5., lauantaina ennen äitienpäivää. Siskolla perheineen oli taloprojekti just silloin menossa (plus alle kaksvuotias lapsi), ja kaikki muut heidän menot huomioituna se oli ainut viikonloppu kun pystyttiin sisko varastamaan.

Me saatiin järjestettyä meille samalle päivälle koekampaukset ja meikit, joten keksittiin sen ympärille jekutus, jolla saatiin sisko huijattua polttareihinsa. Oltiin siis kahdella autolla liikkeellä ja oltiin mukamas menossa toiselle kaasolle vielä kahville, kun mun auto rupes "kolisemaan" yhtäkkiä ja soitin takana tuleville että ajetaan parkkiin läheiselle parkkipaikalle. Parkkipaikalla odottikin koko muu polttariporukka, ja siskolla ei ollu mitään käryä, yllätys onnistui!
Teemaksi saatiin sovittua inkkari, koska sisko on vähän semmonen oman elämänsä Pocahontas ja Hiawatha. Siskolla oli siis päällään inkkarimekko, ja meillä muilla oli sulkapäähineet tai sulkia jossain muodossa.
                                                    

Meillä oli piknik Launeen Perhepuistossa, jonka jälkeen lähdettiin Lahen keskustaan tekemään erinäisiä rastitehtäviä, mm. sukan parsintaa ja muuta vaimojuttua ja keräämään vinkkejä ihmisiltä. Sisko pääs käymään myös HotLipsissä, lentämään pienlentokoneella Vesivehmaalla, koko porukalla päästiin sumopainimaan ja kaiken aktiviteetin jälkeen mentiin Padasjoelle toisen morsiusneidon mökille, jossa oli perinteiset morsiussaunat ja loppuilta ruoan ja Aliaksen parissa.
Sisko ja sen sisko.
                                         

Järjestelyt oli ihan järkyttävät  aika hankalat. Riideltiin rahasta, ajasta, tekemisestä, teemasta, ruoasta, paikoista - you name it, siis ihan kaikesta. Minä, toinen kaaso ja siskon valitsemat kaks morsiusneitoa oltiin melkein ainoat jotka oli aktiivisia järjestelyissä, ja kaikki muut tuntuikin sitten olevan kaikesta ihan eri mieltä tai passiivisia.
Maksimibudjetti oli monelle 20eur, mieluummin vähemmänkin, johon piti sisällyttää aivan kaikki, ja loppujen lopuks päädyttiin siihen että jokainen laittaa sen verran rahaa kun haluaa laittaa, ja me otetaan toisen kaason kanssa loput maksaaksemme, koska haluttiin järjestää ikimuistoiset polttarit.
Osa niistä kutsutuista jotka ei päässeet osallistumaan, maksoi omaa osuuttaan ihan hyväntahtoisuuttaan, ja se oli heiltä aivan ihana ele!
 Ainakin yks osallistujista perui tulonsa edellisenä päivänä, ja toinen ilmoitti tulevansa ainoastaan mökille. Eräs olis halunnut että ruokana olis ollut halvinta mahdollista kunnon ruoan sijaan ja maksoi vähemmän kuin muut, koska ei sitten osallistunut ruokailuun ollenkaan eikä oikeastaan päivän aktiviteetteihinkaan. Lisäks kaikki muut paitsi polttarisankari, minä, toinen kaaso ja molemmat morsiusneidot lähti mökiltä aikaisin, ja me jäätiin viidestään pelaamaan Aliasta ja nauramaan ittemme kuoliaiks myöhään yöhön.
Rahaa taidettiin saada kerättyä yhteensä 130eur, ilman mun ja toisen kaason osuuksia, joten aika paljon saatiin toisen kaason kanssa laittaa lisää, mutta onneks se oli sen arvoista ja siskolla oli hauskaa! Jälkikäteen oltiin kyllä niin ilkeitä että kerrottiin siskolle näistä "vastoinkäymisistä"..

Kolmannet polttarit oli mun yhen parhaan ystävän polttarit tammikuussa 2013. Ystävän kaaso, eli siskonsa, oli päättänyt etukäteen että mennään laivalle, jossa kaikki on saman katon alla. Järjestelyt sujui perin jouhevasti - kaaso kertoi lokakuun lopulla matkan maksavan 100eur per naama johon sisältyisi kuljetukset satamaan ja takaisin Lahteen, punkkapaikka neljän hengen hytissä ja illallisbuffet ja rekvisiitta, plus tietenkin kaikki polttarisankarittaren kulut.
Ennen laivalle lähtöä kokoonnuttiin yhden polttariseuruelaisen luokse pitämään pientä brunssia, joka toteutettiin nyyttärityylillä ja kaikki toi jotain. Teemana oli Cats ja n. kuukausi ennen polttareita morsian sai postissa kutsun polttareihinsa omasta toiveestaan, hän halusi siis mieluummin tietää kuin tulla yllätetyksi.
Laivalla kaikki meni oikein mainiosti ja ilta oli hauska. Vaivaton olis ehkä paras sana kuvaamaan näitä polttareita - vaivaton ja hauska! Toki näistä jäi se yhdessä suunnittelu minimiin, mutta morsian oli just näin toivonutkin, kun oli kuunnellut muiden polttareita järjestäneiden kokemuksia ja kiroiluja. :D

Aika kateellisena kuuntelin kun Sulho kertoi siskon miehen polttareiden järjestelyistä: kaks viikkoa ennen Bestman otti yhteyttä, kysy ajatuksia ja ideoita ja alle viikossa oli aikataulu selvä, budjetti selvä ja homma hanskassa. Sama juttu oli kun Sulhon kaveriporukasta eka meni naimisiin: Bestman päätti että polttarit on Kanarialla, kaikki kutsutut lähti mukaan ja siellä ne oli
viikon polttaroimassa. Simple as that!

Mimmosia kokemuksia teillä on polttarien järkkäilystä?

4 kommenttia:

 1. Itte pelkään just sitä, että polttarivieraat alkais riidellä rahasta. Kaverin polttareissa viime kesänä me polttarivieraat jouduimme maksamaan pelkästään omasta aktiviteetista ja mökin vuokrasta, kun kaasokolmikko maksoikin oikeastaan kaikki mökkiruuat jne, koska osa vieraista oli niin ehdottomia budjettinsa suhteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se taitaa olla yleisen riitelynaihe, ja ymmärrän sen kyllä tavallaan, koska monesti kaveriporukoissa on ihmisiä niin eri elämäntilanteista, ettei kaikilla välttämättä oo rahaa laittaa. Sikspä mekin ilmoitettiin siskon polttareista 5kk etukäteen, että porukka ehtii säästämään (esim. 10e/kk säästöön olis tehnyt jo 50e/naama..) mutta ei se sit mennykään niin. :D

   Mulla on kyllä se asenne että jos mun hyvä ystävä menee naimisiin niin mä haluan panostaa siihen päivään, polttarit on kuitenkin oletettavasti vaan kerran :)

   Poista
 2. Voi ei, miksi tosiaan tuntuu että aina naisten polttarit on yhtä säätämistä? Olin kesällä 2013 siskoni kaasona ja silloin oli muutaman polttarivieraan kanssa ihan samanlaista vääntämistä budjetin kanssa. Lopulta mekin toisen kaason kanssa maksoimme (ja teimme muutenkin) aika paljon enemmän kuin muut. Itseäni se ei haitannut, sillä tärkeintä oli että morsian viihtyi ja hänellä oli hauskaa. Lähinnä ihmetyttää ihmisten käytös, miettisivät asiaa omalle kohdalleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tämä - en usko että kukaan haluais polttariseurueensa taistelevan kaikesta mahdollisesta. Vähän jännittää miten omat kaverit saa mun polttarit järkkäiltyä, toivottavasti eivät joudu taistelemaan hirveästi keskenään :D

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)