maanantai 7. toukokuuta 2018

Häämatkahaaveita

Kuva

Tämä mennyt talvi on ollut kaikessa lumisuudessaan ja kylmyydessään ihan kunnon Talvi, ja vaikka talvesta tykkäänkin, niin jotenkin parasta on lähteä aina talvella jonnekin lämpöiseen katkaisemaan kylmyyden putki. Koska meillä ei tänä vuonna ollut mahdollisuutta lähteä reissuun yhdessä, tuntuu luontevalta ajatukselta että lähdetään häämatkalle tulevana talvena. Vielä on vähän mietinnässä olisko ihanaa (tai olisiko mahdollisuuksia) lähteä minimatkalle heti häiden jälkeen, johonkin Euroopan kaupunkikohteeseen ihan vaan nollaamaan ja olemaan heti kahdestaan siinä rakkauskuplassa. Ollaan häiden jälkeinen viikko molemmat vielä kesälomalla, joten periaatteessa olis aika mahdollista tehdä joku pieni reissu siihen. Pitäisköhän ostaa Sulholle huomenlahjaksi minimoon Prahaan, johon ollaan molemmat haluttu jo jonkun aikaa! Tän laitan muuten vakavaan harkintaan, nyt kun sen ääneen sanoin :)

Mä oon viime aikoina selaillut päämäärätietoisesti eri matkanjärjestäjien sivuja ja lukenu kohdeoppaita ja miettiny mikä ois se meijän kohde. Halutaan ehdottomasti jonnekin lämpöseen, ja ollaan sitä mieltä et kaks viikkoa on se aika kun halutaan olla. Australia/Uusi-Seelanti olis ihan mieletön kohde, mutta lennot on niin pitkät, että siellä haluais olla sitten vähän pidemmän aikaa samoilla istumisilla, enkä just nyt usko että saadaan järkättyä ihan niin pitkää pätkää lomaa ens talvelle.

Vaikka reissuun halutaankin, niin ei haluta maksaa itteämme ihan kipeäks reissusta, vaan etitään lähtökohtaisesti semmoista kohdetta jossa olis sitten varaa myös tehdä asioita, syödä ja juoda hyvin. All Inclusive ei oo jotenkin ikinä ollu mun juttu, jotenkin karsastan sitä ajatusta että aina söis samassa paikassa, koska haluan ehdottomasti nähdä paikallisia ravintoloita ja muuta menoa, ja syödä eri paikoissa. Tokihan usein All inclusiveen kuuluu myös mahdollisia aktiviteetteja, mutta silti jotenkin ajatuksena karsastan sitä.

Ensin poukkoilin Dominikaanisen tasavallan kohdeoppaita eestaas, ja melkein jo innostuin siitä, niin näin meidät laskemassa zip-vaijerilla viidakossa ja loikoilemassa rannalla... kunnes luin ristiriitaisia kokemuksia. Eräs ystävä kertoi käyneensä siellä myös muutama vuosi sitten ja sanoi että silloin ei ainakaan turisteilla ollut tietyille alueille asiaa ja iltaisin kannatti välttää tiettyjä alueita, eli lähinnä oli toivottavaa pysyä turistialueilla silloin. Jotenkin vähän meni fiilikset koko paikasta, vaikka ilman Sulhon alkuepäröintiä olisin jo varmaan varannut matkan. Kerrankin onneks epäröi!


Kuva

Ollaan pähkäilty myös Malediiveja, mutta jotenkin tuo Malediivit mietityttää. Riittäiskö niin vahvasti vesielementissä olevassa kohteessa tekemistä viikoks? Toisaalta jos sen yhdistäis vaikka Sri Lankaan niin vois löhötä eka ja sitte aktiviteettia ja nähtävyyksiä Sri Lankassa, mutta sit taas viikko ja viikko - onko se liian lyhyt aika yhdessä paikassa.
Malediivien matkat on myös aika hinnakkaita, ja käsitykseni mukaan eläminen Malediiveilla, varsinkin näillä resort-saarilla ei ole hirveän halpaa, ainakaan jossei ota all inclusivea :D Aurinkomatkojen hintaesimerkin mukaan esim peruspizza 14€, olut 0,5l 4€, vesipullo 4€. Ei nyt ihan mahdottomia hintoja kuitenkaan, ja hintatasohan varmaan riippuu ihan siitä kuinka prameaan resorttiin itsensä majoittaa.
Tuttavapariskunta oli käynyt sukelluslomalla Malediiveilla, ja heillä oli majoitus resort-saarien ulkopuolella paikallisten saarilla, ja siellä majoitus oli huomattavasti paljon huokeampaa, 50-55€/vrk hinnalla oli saanut hyvän majoituksen aamupalalla, ja he olivat tehneet pari päiväretkeä resort-saarille ja päässeet täten kunnon ruokien ja ruokajuomien ääreen.
Resortsaarethan on Malediiveilla ainoita, joissa alkoholia on saatavilla, paikallisten saarilla sitä ei ole ollenkaan eikä alkoholia saa maahan viedä.
Mutta onhan siellä ihan järkyttävän upean näköistä, ja toi turkoosi meri! 😍
Malediivit jää mietintään takaraivoon, ja Sri Lankan yhdistäminen myös. Pitää vähän tutustua tarjontaan!

                                 
Kuva
Kuva

 Perushelppo ja varma vaihtoehto olis Thaimaa. Ollaan käyty Sulhon kanssa kaks kertaa Thaimaassa, molemmat kerrat isolla kaveriporukalla Phuketissa, ja vaikka tehtiinkin venereissuja ja muita, niin paljon olis vielä näkemättä.

Kuva
Thaimaan puoleen vetää kohtalaisen edukkaat matkat, edullinen hintataso paikanpäällä, inhimilliset lentoajat ja supertärkeänä turvallisuus! Ikinä ei oo Thaimaassa ollessa tullut semmoista fiilistä että tänne ei uskalla mennä tai tätä ei uskalla tehdä, tai tarvinnut pelätä että nyt pissitään linssiin ja kovaa eikä olla myöskään törmätty epäystävälliseen palveluun. Jokaisessa kohteessa on toki omat muttansa mutta Thaimaa on ollut aika semmoinen takuuvarma kohde, ja siellä olis vaikka kuinka paljon kohdevaihtoehtoja joissa ei oo tullu käytyä.

Toisaalta taas kiinnostais myös esim. Vietnam, Indonesia...
Vähän jännityksellä tässä itsekin ootan mihin päädytään 😃

Näistä mun inspiskuvista voi päätellä ainakin sen, että turkoosin meren ääreen on hirveä hinku ja lämpöön!
Joko teillä on häämatkakohteet selvillä ja varattu? Meidän pitäisi kohta puoliin varmaan oikeasti tehdä jotain päätöksiä, nyt taitaa olla kuumin sesonki meneillään ensi talven lomien varailuun.

2 kommenttia:

 1. Meillä oli pitkään ykkösvaihtoehtona just toi Sri Lanka - Malediivit kombo, mutta se sitten jäi kun luettiin vähän huonoja matkakertomuksia Sri Lankan oloista ja turistien turmelemista koralleista Malediiveilla jne. Tosi ristiriitaista kun ei tietyllä tavalla haluaisi tukea huonoja oloja, mutta toisaalta turismi on tärkeä elinkeino joka samalla tukee maiden kasvua.

  Oho, sori ei ollut tarkoitus tulla tänne paasaamaan :D turkoosi vesi on niin täydellistä ja se oli meilläkin ehdoton vaatimus häämatkakohteelle :) Thaimaa on tosi kiva myös ja sieltä löytyy varmasti paljon mielenkiintoisia ja upeita kohteita! Me mietittiin sitäkin vaihtoehtona, mutta päädyttiin sitten kuitenkin Seychelleihin. Anyway, veikkaan että mihin vaan päädytte niin teillekin tulee upea häämatka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei päinvastoin, mahtavaa että toit tuonkin puolen esille! Kaikessa on niiiiin se kaksi puolta, ja vastuullisen matkailijan on hyvä tietää myös niitä kääntöpuolia :)

   Tuttavapariskunta oli Seychelleillä honeymoonilla, ja he tykkäsivät kovasti, on kuulema upea paikka, teille tulee varmasti ihana häämatka :)

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)