sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Paha mieli polttareista

... tai oikeastaan niiden järjestelyistä.
Mä jouduin tän viikon lopulla niin hazardiin tilanteeseen, että jouduin ilmoittamaan polttariporukalleni että nyt loppu tämä leikki, mä en halua polttareita jos ihmiset ei pysty olemaan sovussa toistensa kanssa.

Oon siis pitkin kevättä kuullut siskokaasolta ja yhdeltä ystävältäni kommenttia siitä kuinka hankalaa mun polttareiden järjestäminen on, ja mikään ei tunnu sujuvan sovussa. Oon muutamaan otteeseen sanonutkin että mä en haluais ottaa stressiä omista polttareistani, kun en oo vielä häiden järkkäilystä minkäänlaista ottaa, enkä oikeastaan haluais tietää mitään polttareistani - en sitä ketä osallistuu, mitä tehdään tai koska ne on.

No, nyt tiedän sitten ihan kaikki suunnitelmat, koska mun ystäväni lisäs mut sinne salaiseen polttariryhmään ja poistui itse sieltä, koska halus että nään miten hommasta ei tuu mitään.
Oudointa ehkä on se, että ketjuja lukiessa ehdin jo ainakin kerran innostua että jes, nehän on päässy yhteisymmärrykseen, mutta sit on taas tapahtunu jotain, joka on suistanu porukan kyseenalaistamaan voiks tää nyt mennä näin.
Kismaa aiheuttavaksi tekijäksi on noussut mm. se, että toiset oli viemässä mua meidän kotipaikan järven ääreen (sähköttömälle) mökille ja toiset olis halunnu laittaa mut yöks kotikaupungin hotelliin. Rahasta on keskusteltu tiuhaan, aktiviteeteista ja oikeestaa ihan kaikesta. Jossain vaiheessa on budjetti ollu jo karkaamassa semmoiseks että yks ystävä oli ilmoittanu että hänellä ei ole varaa osallistua näihin polttareihin ja sit jotenkin koko homma on lähteny vyörymään lumivyörön lailla niin että koko massa lävähti mun kasvoille.

Vuorokauden verran märehdin asiaa ja saatoin muutaman kyyneleenkin tirauttaa Sulholle, koska kyllähän polttarit on ollu mulle iso asia ja oon inolla odottanu sitä päivää kun kaikki mun parhaat ystävät ja läheiset daamit kokoontuu yhteen. Siskokaaso otti myös kauheen stressin kun ei onnistunutkaan polttareiden järjestelyissä. Yhden huonosti nukutun yön jälkeen sisuunnuin ja päätin että jumalauta, mä oon itsenäinen nainen ja mikä mua estää järkkäämästä polttareitani ihan ite!

Niinpä siis kun kaikilla oli jo päivä varattuna vapaaks mun polttareita varten, niin mä pidän polttarini 28.7.! Olin jo päivää uumoillutkin ja olin 99% varma että tänä päivänä ne on, kaason ja yhden ystävän yrittäessä harhauttaa mua muka ovelasti. Oon kuitenkin lukenu sen verran monta salapoliisitarinaa että haistoin huijauksen pitkän matkan päähän, ja oikeassa olin. :D

Osin mun polttareissani hyödynnetään jo valmista runkoa, mutta osan oon nyt sit ihan ite järkännyt. Päätin myös että koska järjestän nää ite, niin maksan ihan ite oman osuuteni ja jokainen osallistukoon just siihen osuuteen kun itteä huvittaa ja mihin on varaa.

Semmosta siis! Onks kellään muulla vastaavanlaisia kokemuksia tai tullut tietoa omien polttareiden järjestelyistä?

7 kommenttia:

 1. Huhhuh! Aikamoista draamaa olet saanut polttareiden osalta kokea. Toivon todella lämpöisesti, että varsinainen polttaripäiväsi menee mahdollisimman hienosti! Minun polttarini menivät aivan ihanasti, ja ilmeisesti järjestelytkin olivat sujuneet varsin sopuisasti. Tuntuu uskomattomalta, että näkemyserot voivat tällaisessa asiassa johtaa noinkin pahoihin komplikaatioihin polttariporukan kesken. Tärkeintähän on kuitenkin juuri se, että muistetaan hyvää ystävää mukavalla päivällä ja yhdessäololla, ja sen voi tehdä vaikka puoli-ilmaiseksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hurjalta mustakin kuulosti, kun yhtäkkiä homma lävähti naamalle.
   Jotenkin naisten polttareiden järjestäminen on aina oma lukunsa, mutta en sentään uskonut että mun polttareiden järjestelyt vois mennä noin pieleen. Sanoinkin porukalle että mulle riittää että pääsen morsiussaunaan ja saan ne kaikki mimmit mukaan päivään, kenellekään ei saa jäädä homma kiinni rahasta.

   Sulholle puhuin että ymmärrän kyllä että varmaan on vähän hankalaa päästä yhteisymmärrykseen siitä mistä minä tykkään, koska polttareihin on kutsuttu ihmisiä eri porukoista, ja kaikkien kanssa teen erilaisia asioita. Yhden kanssa telttaillaan, toisten kanssa käydään kylillä, yhden kanssa on käyty kylpylässä ja lähes aina saunotaan kun käyvät kylässä, joten ovat kaikki nähneet ja kokeneet ns. eri puolia ja osia musta. Harmi etteivät päässeet kompromissiin, mutta sujuu tämä näinkin :)

   Poista
 2. Voi ei! Onpa mennyt kurjaksi tilanne polttariporukan kesken. Aivan todella inhottava tilanne :( Onneksi vaikutat päässeesi tilanteen yli, koska aivan varmasti tulee loistava polttaripäivä näinkin, eikä tarvitse stressata vieraiden nyreitä ilmeitä ja keskinäistä kyräilyä, koska tarkoitus on kuitenkin pitää hauskaa! Nauti päivästäsi, olet sen ansainnut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuntui kyllä itsestäkin alkuun kurjalta, mutta ei auta itku markkinoilla. :)
   Juuri tuosta syystä mun oli pakko viheltää peli poikki, koska en halunnut polttareita joiden järjestelyissä ihmiset on joutunut taistelemaan keskenään, olisko kenelläkään sitten kivaa itse päivänä kun sotahaavat olisi vielä tuoreessa muistissa ja pieni alkoholiboosti saattaisi laukaista ikäviä tilanteita.

   Varmasti tulee loistava päivä, ja tiedän että siellä tulee jotain yllätyksiä kuitenkin olemaan. Ja kuten sanottua, tärkeintä että mahdollisimman moni on päivässä mukana :)
   Eiköhän näistä vielä hyvät polttarit saada!

   Poista
 3. Ehkä yksi painajaismaisemmista tilanteista, että sattuisi niin, että itselle tärkeät ihmiset tappelee keskenään mun polttareista. Pidän itse kuitenkin polttareita ikään kuin häiden sivutuotteena, vaikka se tärkeä perinne onkin.

  Tsemppiä kuitenkin varmasti ikimuistoiseen päivään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, luulen että päivästä tulee ainakin ikimuistoinen! Kerron sitten miten meni kun ollaan saatu päivä juhlittua :D
   Sivutuotteena sitä itsekin pidän, mutta on se häiden lisäksi ollut se juttu, jota on kovasti odottanut, joten kyllä mä olisin pettynyt jollei mulla olis ollut ollenkaan polttareita. :)

   Poista
 4. Huh! Kyllähän näitä kauhutarinoita aina välillä kuulee, vaikkei onneksi ole koskaan omalle kohdalle osunut (siis polttarivieraan roolissa). Itse sitä tietenkin toivoo, että omien polttareiden järjestäminen on kaasoille ja muille iloa tuottavaa. Toivottavasti itse polttaripäivä sujuu hyvissä merkeissä! Hyvä, että otit rohkeasti homman omiin käsiin!

  VastaaPoista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)