sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Askartelin sittenkin!

Munhan ei tosiaankaan pitänyt askarrella yhtään mitään, mutta pohdin erilaisia vaihtoehtoja kirkosta poistumiseen, ja törmäsin muutamassa menneiden vuosien morsiamien blogeissa huiskutuskeppeihin. Riisiä saisi ilmeisesti meidän kirkossa heittää, mutta en haluais noukkia riisiä tukasta ja puvun sisältä vielä viikon päästä, joten jotain vähemmän "sotkevaa" oli hakusessa.


Koska kotoa löytyi läjä grillitikkuja, suuntasin Kärkkäiselle ja ostin meidän väreissä (eli siis oranssia, hopeaa ja mustaa) satiininauhaa, kilikelloja eli tiukuja ja liimaa. Satiininauha tais maksaa 3euron luokkaa rulla, jossa oli siis 10m, ja ostin hopeista 3 rullaa, oranssia 2 rullaa ja mustaa muistaakseni yhden rullan, koska totesin jälkikäteen että musta ja oranssi näyttää kimpassa aikalailla siltä että ollaan vankkumattomia HPK:n kannattajia, joten käytin vaan osan mustasta rullasta ja muutoin tuli oranssi-hopeaa yhdistelmänä. Kilikellot oli parin euron pintaan, yhdessä pussissa oli sekä vähän isompia että pienempiä ja käytin noin. 40 keppiin reilun yhden pussillisen kilikelloja. Edit.kulkusia noi on siis nimeltään, tein pitkään nimeä :D

                                              


 Sit vaan napsin saksilla nauhoista sopivan mittaisia, n. 60cm pitkiä ja rupesin hommiin. Koska grillitikuissa on terävä kärki, napsin niistä myös terävät kärjet pois oksasaksilla, jotta kukaan ei revi mekkoaan (tai sukkiksia!) tai tökkää naapuria silmään huiskutellessaan.

                                             

Sen jälkeen kaks nauhanpätkää jonkun alustan päälle (koska tässä sotkee sormensa, ja ympäristönsäkin, jossei suojaudu!) ja mä käytin ihan Scothin perusläpinäkyvää liimaa. Ensimmäinen tikku meni aika turaamiseks kun yritin samantien liiman laiton jälkeen ruveta pyörittämään nauhoja tikun ympärille, mutta liima oli liian märkää ja lähinnä vain sotki. Liiman piti siis antaa kuivahtaa hetken aikaa ennen pyörittelyä, jotta se rullas nätisti ja tarras samantien kiinni.

                                    

                                    

Pyörittelyn jälkeen laitoin nauhojen yläpuolelle vielä siimalla (parasta, koska läpinäkyvää ja kiristyy tiukasti helposti!) pienet kulkuset päähän, ja tein wordilla pohjan viireistä, joita sitten liimasin kakspuoleisesti nauhojen yläpuolelle.

                                         
Kuten näkyy, niistä tuli ihan hauskoja!
Meillä puolet porukasta saa saippuakuplia ja puolet saa huiskut, eli huiskuja tuli n. 40 kpl.

2 kommenttia:

 1. Hahah, lukeeko yhdessä tikussa KALJAA? xD Huikee! Miten kovasti noi sun ostamat kulkuset muuten kilisee? Me ostettiin hääkirpparilta valmiit huiskukepit ja tuntuu ettei ne oikein kilise, niin mietin että pitäisiköhän ite vielä vaihtaa kulkuset jos noi kaupasta ostetut kilisee paremmin. On kyllä kunnon first world problems ja silleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä on pari semmoista missä lukee kaljaa! Pitänee vähän yrittää morsiusneitoja ohjeistaa että kattovat että mummo ottaa saippuakuplia eikä huiskua, koska hälle osuis tietty just tuo versio :D

   Ei noi ihan kauheesti kilise. Samassa ryppäässä ollessaan kilisevät tosi sievästi mutta yksittäin heiluteltuna ei ihan kauheesti. Mietin ensin itekin olisko pitänyt ostaa niitä semmoisia ihan isompia kelloja, mutta ehkä pärjätään ton vienon kilinän kanssa :D

   Poista

Vinkkivitoset tervetulleita - jätähän kommentti käynnistäsi :)